Mikä on paras liukuvoide?

Seksistä voi tehdä nautinnollisempaa monien eri asioiden avulla. Yksi tärkeä asia, joka kannattaa ottaa huomioon, on se, millaista liukuvoidetta käytät. Markkinoilla on paljon erilaisia liukuvoiteita, joten voi olla vaikea tietää, mikä niistä sopii sinulle. Tässä on luettelo parhaista liukuvoiteista seksiin, jotta voit tehdä seuraavasta kokemuksestasi entistäkin paremman.

Erilaisia liukuvoiteita

Kun on kyse parhaan liukuvoiteen löytämisestä seksiin, se riippuu todella henkilökohtaisista mieltymyksistäsi. Markkinoilla on saatavilla monenlaisia liukuvoiteita, joten on tärkeää löytää sellainen, joka tuntuu hyvältä sinulle ja kumppanillesi.

Vesipohjaiset liukuvoiteet ovat hyvä vaihtoehto niille, jotka ovat herkkiä muuntyyppisten liukuvoiteiden ainesosille. Niitä on myös turvallista käyttää kondomien kanssa. Jotkin vesipohjaiset liukuvoiteet voivat olla tahmeita, joten on tärkeää löytää sellainen, joka tuntuu sileältä.

Silikonipohjaiset liukuvoiteet ovat toinen suosittu vaihtoehto. Ne kestävät yleensä kauemmin kuin vesipohjaiset liukuvoiteet, ja niitä voi käyttää suihkussa. Niitä ei kuitenkaan ole turvallista käyttää silikonilelujen kanssa.

Öljypohjaisia voiteluaineita ei suositella käytettäväksi kondomien kanssa, mutta ne voivat olla hyvä vaihtoehto niille, jotka etsivät pidempikestoista voiteluainetta. Niitä voidaan käyttää myös hierontaan.

On myös hybridivoiteluaineita, jotka ovat veden ja silikonin sekoitus. Ne voivat olla hyvä vaihtoehto niille, jotka haluavat molempien maailmojen parhaat puolet.

Valitsitpa minkä tahansa liukuvoiteen, muista lukea ainesosaluettelo varmistaaksesi, että se on turvallinen sinulle ja kumppanillesi. Muista myös testata sitä itse ennen kuin käytät sitä kumppanisi kanssa, jotta voit varmistaa, että se sopii teille molemmille.

Mitä liukuvoiteelta kannattaa etsiä

Voiteluaineen valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota muutamiin asioihin, muun muassa seuraaviin

-Onko voiteluaine vesi- vai öljypohjainen? Vesipohjaiset liukuvoiteet sopivat yleensä paremmin yhteen kondomien ja seksilelujen kanssa, ja ne on helpompi puhdistaa. Öljypohjaiset voiteluaineet voivat hajottaa lateksikondomeja, ja niitä on vaikeampi puhdistaa.

-Onko voiteluaine turvallista käyttää kondomien kanssa? Jotkin liukuvoiteet sisältävät ainesosia, jotka voivat hajottaa lateksikondomeja, jolloin niiden teho heikkenee.

-Onko liukuvoidetta turvallista käyttää seksilelujen kanssa? Jotkin liukuvoiteet voivat vahingoittaa seksileluja, joten on tärkeää valita sellainen, joka on yhteensopiva lelujen kanssa.

-Onko liukuaine pitkäikäinen? Jotkin liukuvoiteet on suunniteltu kestämään pidempään kuin toiset, joten jos haluat liukuvoiteen, joka kestää useita seksikierroksia, etsi pitkäikäinen.

-Onko voiteluaine helppo puhdistaa? Joitakin liukuvoiteluaineita on vaikeampi puhdistaa kuin toisia, joten jos haluat liukuvoiteluaineen, joka on helppo puhdistaa, etsi sellainen, joka on vesipohjainen.

Parhaat liukuvoiteet seksiin

Markkinoilla on paljon erilaisia liukuvoiteita, ja voi olla vaikea tietää, mikä niistä sopii sinulle. Mutta älä koskaan pelkää! Autamme sinua löytämään parhaan liukuvoiteen seksiin, etsitpä sitten jotain, jota voit käyttää yksin tai kumppanin kanssa.

Yksi tärkeimmistä asioista, jotka kannattaa ottaa huomioon liukuvoidetta valittaessa, on se, millaisesta materiaalista seksilelusi on valmistettu. Jos käytät silikonista, lasista tai metallista valmistettuja leluja, kannattaa käyttää vesipohjaista liukuvoidetta, sillä muut liukuvoidetyypit voivat hajottaa nämä materiaalit.

Jos etsit liukuvoidetta, joka kestää pitkään ilman, että sitä tarvitsee käyttää uudelleen, kannattaa kokeilla silikonipohjaista liukuvoidetta. Nämä voivat olla hyvä vaihtoehto anaalileikkiin, sillä ne pysyvät yleensä paremmin paikallaan kuin vesipohjaiset voiteluaineet. Pidä vain mielessä, että niitä ei voi käyttää silikonilelujen kanssa.

Jos etsit jotain, joka tuntuu enemmän omalta luonnolliselta voitelultasi, kannattaa kokeilla hybridivoiteluainetta, joka on veden ja silikonin sekoitus. Nämä voivat olla hyvä vaihtoehto herkkäihoisille, sillä ne aiheuttavat vähemmän ärsytystä.

Riippumatta siitä, minkälaisen liukuvoiteen valitset, varmista, että teet ihollesi laastaritestin ennen sen käyttöä, varsinkin jos sinulla on herkkä iho. Lisää liukuvoidetta aina tarpeen mukaan – ei ole olemassa mitään

Usein kysyttyjä kysymyksiä aiheesta Paras liukuvoide seksiin

Voiko Liukuvoidetta käyttää Suuseksissä?

Tavallinen liukuvoide kannattaa siitäkin huolimatta ottaa mukaan petipuuhiin, sillä liukaste tuntuu hyvältä esileikissä ja käsiseksissä, ja on välttämätön anaaliseksissä. – Myös oman sylkieritteen käyttäminen liukasteena esimerkiksi suu- ja käsiseksissä on yleistä.

Voiko rypsiöljyä käyttää yhdynnässä?

Rypsioljyä voi käyttää liukasteena sooloseksissä, mutta yhdynnässä sitä ei tule käyttää lateksikondomin kanssa, koska öljy haurastuttaa kondomia.

Mitä käyttää Liukkarina jos ei ole?

Valmiita liukkareita löytyy keittiön kaapeista

Kotoa löytyy myös monia aineita, jotka sopivat liukuvoiteeksi sellaisenaan. Tarkoitukseen sopivat esimerkiksi kasvipohjaiset öljyt, maustamaton jugurtti, hajustamaton käsivoide tai vaikkapa vauvaöljy.

Voiko Baby Oilia käyttää Liukasteena?

Etsiessäsi sopivaa liukuvoidetta apteekista, kannattaa tutustua tuotteen raaka-aineisiin, sillä kondomin kanssa ei pidä käyttää liukuvoidetta, jossa on öljyä. Öljy haurastuttaa lateksikondomia. Öljypohjaisia liukasteita ovat esimerkiksi vaseliini ja vauvaöljy.

Mitä öljyä Intiimialueelle?

Teepuuöljy. Teepuun eteerinen öljy on yksi erinomainen vaihtoehto, kun haluat hoitaa intiimialueen tulehduksia. Sen tehokkaat bakteereja ja sientä torjuvat ominaisuudet auttavat saattamaan bakteerien lisääntymisen päätökseen, ja samalla ne hallitsevat jo olemassa olevia tulehduksia.

Tarvitseeko suuseksissä käyttää kondomia?

Kondomi on paras ja ainut keino suojata penistä suuseksissä. Naisten sukuelinten alueelle on olemassa myös omia suojia, joita myydään apteekeissa ja erikoisliikkeissä. Erillisiä naisten suojia ei välttämättä tarvitse ostaa, sillä kondomista saat tehtyä suojan myös naiselle.

Mitä voi tarttua suuseksissä?

Lähes kaikki sukupuolitaudit voivat esiintyä sukuelinten ohella myös suun limakalvoilla: herpes, kondylooma eli visvasyylä, tippuri, kuppa ja klamydia. Myös B-hepatiitti voi tarttua suun limakalvojen kautta. HIVin esiintyvyys on Suomessa hyvin vähäistä.

Voiko vedessä rakastella?

Vedessä rakastelulla on muitakin haittoja kuin vaikeus, nimittäin riski lian ja bakteerien päätymisestä vaginaan – järvivesi ei nimittäin ole loppujen lopuksi kovin puhdasta. Lisäksi vesi huuhtoo luonnollista liukkautta pois, joten tuskin rakastelu edes tuntuu vedessä kovin hyvältä.

Mitä eroa oliiviöljyllä ja Rypsiöljyllä?

Rypsiöljy on yleensä maultaan miedompaa, ja voi siksi soveltua esimerkiksi leivontaan paremmin kuin oliiviöljy. Oliiviöljy taas sopii hyvin salaatinkastikkeeksi. Markkinoilla on myös maustettuja öljyjä, joita voi kokeilla, jos ei öljyn oma maku miellytä. Niillä saa myös vaihtelua makumaailmaan.

Voiko Aloe Veraa käyttää Liukkarina?

Aloe vera -ihogeeli sopii aivan ihanteellisesti esimerkiksi auringon polttamalle iholle viilentämään ja rauhoittamaan. Aloe vera -geeliä voi käyttää myös liukuvoiteena ja hiusten hellijänä.

Onko liukuvoide turvallista?

Lähtökohtaisesti Suomessa myytävät liukuvoiteet ovat yleensä ihan turvallisia. Osa liukuvoiteista on merkitty CE-tunnuksella, mikä tarkoittaa, että voiteiden valmistajien täytyy vastata siitä, että tuote noudattaa terveydenhuollon laitteille ja tarvikkeille asetettuja vaatimuksia.

Miksi liukuvoide polttaa?

Tämä johtuu siitä, että vesi ”hakeutuu” liuokseen, jonka osmolaliteetti on korkeampi. (Tämä on tietenkin vain karvalakkiselitys paljon monimutkaisemmasta prosessista.) Solujen kuivuminen voi aiheuttaa ärsytystä ja jopa tehdä niistä alttiimpia tulehduksille.

Voiko Ihovoidetta käyttää Liukasteena?

Liukasteena voi käyttää ihan hyvin myös ihovoidetta tai -öljyä, kunhan niissä ei ole voimakkaita haju- tai väriaineita.

Voiko vaseliinia voi käyttää Liukasteena?

Vaseliini liukuvoiteena voi aiheuttaa toistuvia emätintulehduksia. Koska se tekee hyvää huulillesi, tulee ehkä mieleen kokeilla sitä myös alapään kostutukseen. Valitettavasti vaseliinin on todettu tuplaavan bakteerivaginoosin riskin, aiheuttavan epämiellyttävää tuoksua ja vuotoja.

Miten pitkittää seksiä?

”Kondomin käyttö voi auttaa. Saatavilla on myös kondomeja, joissa on puudutusainetta”, Elina Tanskanen vinkkaa. Myös erotiikkaliikkeiden puuduttavat geelit ja voiteet voivat pitkittää ennenaikaista laukeamista.

Voiko liukuvoide aiheuttaa hiivatulehduksen?

Hiiva- tulehduksista kärsivien kannattaa myös huomi- oida, että maustetut liukuvoiteet sisältävät usein sokeria, mikä voi edesauttaa hiivan kasvua.

Mikä vähentää syljen eritystä?

Suurimman osan seroosista syljestä tuottavat korvasylkirauhaset. Niiden toimintaa ikä ei heikennä terveillä ihmisillä. Sen sijaan syljen eritystä vähentävät monet pitkäaikaisesti käytettävät lääkkeet, esimerkiksi mieliala-, verenpaine- ja allergialääkkeet.

Miksi suuhun tulee paljon sylkeä?

Suun kuivuminen voi myös johtua yksinkertaisesti iän myötä heikentyneestä sylkirauhasten toiminnasta. Syljen liikatuotanto on harvinaisempi ongelma, ja yleensä liika sylki ja sen valuminen suusta ovat pikemmin syljen nielemiseen liittyvä ongelma, johon syynä voi olla hermoston sairaus.

Paljonko sylkeä erittyy vuorokaudessa?

Syljen koostumus

Sylki on pääosin vettä, joka sisältää erilaisia epäorgaanisia suoloja (kalsium, fosfaatti, fluori, bikarbonaatti), pieniä määriä proteiineja eli valkuaisaineita ja hiukan lipidejä eli rasva-aineita. Sylkirauhaset tuottavat keskimäärin 0,5–1 litraa sylkeä vuorokaudessa.

Voiko Vagisania käyttää Liukuvoiteena?

Vagisanin kosteuttavat tuotteet sopivat kaikkiin näihin tilanteisiin. Kosteuttava emätinvoide sopii myös liukuvoiteeksi, ei kuitenkaan kondomin kanssa käytettäväksi. Parhaan avun kuivuuden hoidossa saat käyttämällä Vagisanin kosteuttavia tuotteita säännöllisesti, mieluiten päivittäin.

Mitä vaseliini tekee iholle?

Vaseliini eli petrolatum/mineraaliöljy (molemmat valmistetaan samasta raaka-aineesta) lukitsee kosteuden tehokkaasti ihoon ja estää myös kosteuden haihtumisen.

Jätä kommentti